През ноември гимназистите ни влязоха в нови класни стаи

До 21 декември учениците на ПГСС „Васил Левски“ ще продължат да се обучават от разстояние в електронна среда. За разлика от предните прекъсвания на присъствените занятия, когато гимназистите учиха несинхронно, сега те са в часовете си в реално време. Заниманията са от по 35 минути във виртуални класни стаи, които се създават чрез приложението Big Blue Button. То е част от платформата Moodle, използвана от гимназията ни още през миналата учебна година.

Moodle е доказала ефективността си при подготовката на студенти в престижни университети като Софийския университет „Климент Охридски“ и Университета за национално и световно стопанство – София.

По време на обучението от разстояние в електронна среда, учениците се оценяват при синхронно взаимодействие с учителите. Липсващите във виртуалните класни стаи младежи имат отсъствия.  

Заради наложените противоепидемични мерки се промени и продължителността на Коледната ваканция за сметка на Междусрочната. През зимата учениците ще почиват от 22 декември до 3 януари. Междусрочната им ваканция ще бъде само един ден – 3 февруари 2021.
  

Виктория Николаева 

Деница Миланова 

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s